Vádat emeltek a DK-s Varju László ellen

Megosztás

A beszerzett bizonyítékok alapján az ügyészség választási rendje elleni bűntett, súlyos testi sértés bűntette és garázdaság vétsége miatt a a Fővárosi Törvényszéken vádat emelt Varju László országgyűlési képviselővel szemben – tudatta vádhatóság. 

Varju László DK-s országgyűlési képviselő mentelmi jogát a legfőbb ügyész indítványára az Országgyűlés 2019. november 4-én felfüggesztette. Az ügyészség ezt követően Varjut gyanúsítottként hallgatta ki, amely során tagadta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését.

Az ügynek két előzménye van. Az egyik szerint Varjut azzal gyanúsítják, hogy 2018 februárjában az egyik budapesti egyéni választókerület országgyűlési képviselőjelöltjeként egy független jelöltnek anyagi juttatást ígért, hogy lépjen vissza a javára.

A másik pedig az MTVA-székházban történtek, vagyis hogy 2018 decemberében több országgyűlési képviselő bement az MTVA székházába, ahol öt pontból álló követelést akartak a köztelevízió adásában beolvastatni. A biztonságiak azonban útjukat állták, amiből többször dulakodás alakult ki, a képviselőt azzal vádolják, rászorított egy vádlira, illetve egy biztonsági lábát kihúzta, aki így elesett.

168ora.hu

Megosztás

Related posts