Részeg miskolci fiatalok vertek össze egy ártatlan férfit, a csigolyáját is eltörték, most a törvény előtt kell felelniük

Megosztás

Ittas állapotban támadtak az éjszaka egyedül sétáló férfira, akit kifosztottak és agyba-főbe rugdostak, súlyos sérülést okozva neki. Mindhárman fiatalkorúak, de remélhetőleg így sem ússzák meg a büntetést, javítóintézetbe kerülhetnek.

A Debreceni Járási Ügyészség kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat három fiatalkorú ellen, akik rátámadtak a sértettre, durván bántalmazták, majd ellopták a mobiltelefonját – írja az ügyészség. A vádlottak közül ketten testvérek, míg harmadik társuk az unokatestvérük. A vádlottak 2019. augusztus 17-én az éjszakai órákban Miskolc egyik városrészében szórakoztak és italoztak, majd ittas állapotban hajnali 2 óra körül gyalog elindultak a városközpontba.

Útközben azonban hangoskodtak és kiabáltak. A sértett egyedül gyalogolt az utcán, a vádlottakkal nem beszélt. Miután elhagyta a társaságot, mobiltelefonjáról értesíteni akarta a rendőrséget. Ezt azonban nem tudta megtenni, mert a legidősebb fiatalkorú minden előzmény és ok nélkül kiabálva, fenyegetőzve utána szaladt. Ezt észlelve a sértett is futni kezdett, azonban a vádlott utolérte és hátulról megrúgta a lábszárán, emiatt a férfi a földre esett.

A legidősebb vádlott a földön fekvő sértettet többször megrúgta a fején és a felsőtestén. Időközben társai is bekapcsolódtak a verésbe, és a sértettet többször megrúgták a felsőtestén. A rúgások következtében a férfi rövid időre az eszméletét is elvesztette. A bántalmazáskor a sértett elejtette telefonját, ezt a legidősebb vádlott magához vette és zsebre tette. Ezután valamennyien eltávoztak a helyszínről, egy közeli szökőkúthoz mentek és ott várakoztak.

Rövidesen rendőrök igazoltatták őket. Ekkor a legidősebb vádlott az ellopott mobiltelefont maga mellé tette a szökőkút peremére, majd a mellette ülő unokatestvére azt lassan beleejtette a szökőkút vizébe.A sértettnek a bántalmazástól nyakcsigolya-törése, illetve fej- és nyaktájékon zúzódásos, hámhorzsolásos sérülései keletkeztek. A töréses sérülés 8 napon túl gyógyuló, a tényleges gyógytartam 3-4 hónap.A fiatalkorú vádlottak kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az utcán tartózkodó személyekben, illetve az azt észlelőkben riadalmat és megbotránkozást keltsen.

A letartóztatásban, illetve bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló vádlottak ellen a Debreceni Járási Ügyészségcsoportosan elkövetett kifosztás bűntette, csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Miskolci Járásbíróságon.A vádiratban azt indítványozta, hogy a járásbíróság mindhárom vádlott javítóintézeti nevelését rendelje el.

Népszava.hu

Megosztás

Related posts