Nehéz megértetni az idősekkel, hogy fontos az otthonmaradás

Megosztás

A 65 év felettiek az online térben sem tudnak úgy kikapcsolódni, mint a fiatalok.

A 70 év felettiek tapasztalatai szerint a félelemmel teli dolgok túlélhetők – mondta Steigervald Krisztián generációkutató március 31-én az M1 aktuális csatornán. Magyarázata szerint az 1945 előtt születettek azzal érvelnek, hogy túlélték a háború borzalmait, a nélkülözést, bezártságot, az 1946-1964 között születettek pedig a beszolgáltatások, a hidegháború idején, eseményeinek hatása alatt nőttek fel.

Ez a generáció most olyan szituációba került, ahol az ellenség nem látható, ahol a hétköznapokban “nem lőnek vagy bombáznak”, mégis azt kérik tőlük, hogy maradjanak otthon – mutatott rá Steigervald Krisztián.

A generáció másik jellemzője, hogy erősen feladatorientált, nem támaszkodik a fiatalabbakra, a gyerekeire, ami szintén nehezíti a kialakult helyzetet. Közlése szerint Magyarországon a 65 év felettiek mintegy harmada egyedül él, vagyis több mint 600 ezer ember szociális, társas kapcsolatai jobbára a napi ügyintézésre korlátozódnak. A többi korosztállyal ellentétben a 65 év felettiek közül sokan nem tudnak az online térben sem kikapcsolódni.

Borsodihir.hu

Megosztás

Related posts