Minden eddiginél több halálos áldozat egy nap alatt Magyarországon, 525 fertőzött

Megosztás

A keddi nap során sajnos négyen is életüket vesztették a koronavírus következtében hazánkban, a fertőzöttek száma pedig nagyjából az elmúlt napoknak megfelelően emelkedett. Egyelőre nem látható csökkenés a megbetegedések számában, de erre az egészségügyi szakemberek sem számítanak még jó ideig.

Újabb 4 ember vesztette életét Magyarországon koronavírus-fertőzésben. Az elhunytak száma ezzel 20 főre nőtt, írja a koronavirus.gov.hu. A kormányzati oldal tájékoztatása szerint a négy elhunyt személy krónikus betegséggel küzdő idős beteg. Mind a négyen szív- és érrendszeri alapbetegségben szenvedtek. 

Szerdáig újabb személyeknél igazolták a koronavírus-fertőzés jelenlétét, ezzel 525-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma Magyarországon, 40-en pedig meggyógyultak.

A koronavírus-járvány március 4-én érte el Magyarországot, a kormány március 11-én hirdetett veszélyhelyzetet, majd március 16-án lezárták a határokat, betiltották a rendezvényeket, bezártak a mozik és szórakozóhelyek, 15 óra után korlátozták az üzletek nyitvatartását.

Március 28-tól, szombattól, kéthetes, április 11-ig tartó kijárási korlátozás lépett életbe az ország egész területén: csak munkavégzés és az alapvető szükségletek céljából lehet elhagyni a lakóhelyeket, tartózkodási helyeket.

Index.hu

Megosztás

Related posts