Itt vannak a megyei adatok: Borsodban hat fertőzött van

Megosztás

Az ígéreteknek megfelelően szerdára virradóra közzétették a megyékre lebontott adatokat: BAZ megye elég jól áll országos viszonylatban.

Nyilvánossá tették kedd éjszaka egy statikus térképen a koronavirus.gov.hu oldalon, hogy megyékre bontva hol mennyi igazolt koronavírus-fertőzött található. Magyarországon eddig semmilyen részletes adatot nem közöltek a járványról, csak a fertőzöttek állampolgárságáról számoltak be.

A közzétett térképről az derül ki, hogy 525 esetből a legtöbb Budapesten van, itt található a fertőzöttek majdnem fele, 232 fő  (további 98 pedig Pest megyében). Ezután Szabolcs-Szatmár-Bereg és Győr-Moson-Sopron megyékben van a legtöbb fertőzött, 25 és 26 fő. A legkevesebb fertőzés, mindössze három, Heves megyében fordult elő.

Ami Borsod-Abaúj-Zemplén megyét illeti: nálunk is viszonylag kevés, szám szerint hat fertőzöttet regisztráltak eddig. Ráadásul ha lakosszágszám-arányosan vizsgáljuk a helyzetet, Borsod kifejezetten jól áll, hiszen a százezer lakosra jutó fertőzöttek száma – Heveshez és Békéshez – hasonlóan még az 1-et sem éri el.

Index.hu

Megosztás

Related posts