Hotelekbe menekítik a családon belüli erőszak áldozatait

Megosztás

A világ számtalan országában elrendelt kijárási korlátozások mindenki életét felforgatták, ám vannak olyanok, akikre az átlagosnál jóval negatívabban hat rendeletekből következő bezártság. Sokan ugyanis bántalmazó élettársukkal kerültek napi 24 órában egy fedél alá, ami a bűnügyi statisztikákon is meglátszik.

Francaországban például március közepe óta szigorú kijárási tilalom van érvényben, azóta a családon belül elkövetett erőszakos bűncselekmények száma 30%-kal megemelkedett. Ez hirtelen olyan súlyos helyzetet teremtett, amit az állam sem nézhetett tétlenül. A nemi egyenlőségekért felelős miniszter bejelentette, a kormány készen áll hotelekben elszállásolni az áldozatokat, emellett bevásárlóközpontok mellett olyan pontokat létesítettek, ahol a bántalmazottak segítséget kérhettek.

De nem Franciaország az egyetlen hely, ahol megugrott az erőszakos bűncselekmények száma. Kínában például közel a duplájára emelkedett, de Spanyolországban, Brazíliában, Cipruson is megemelkedtek az esetszámok, és egyáltalán nem lennénk meglepve, ha ez a legtöbb országra igaz lenne.

Megosztás

Related posts