Elkezdtek tesztelni egy gyógyszert, ami használhat a koronavírus ellen

Megosztás

A Fujifilm Toyama Chemical bejelentette, hogy az utolsó fázisát indítják el az Avigan nevű gyógyszerük tesztelésének, ami az eddigi vizsgálatok alapján a koronavírusos fertőzések lefolyásának súlyosságát is enyhíti.

Az Avigan egy alapvetően influenza ellen kifejlesztett gyógyszer, amit alapvetően arra fejlesztettek, hogy a vírusok ne tudják a testen belül reprodukálni magukat, azaz a sejteken belül ne tudjanak szaporodni. Először kevesebb, majd néhány száz fős mintán tesztelték, most pedig elérkeztek ahhoz a ponthoz, hogy szélesebb körben is bizonyítson. Korábban már az ebola ellen is vizsgálták a hatékonyságát, és a gyógyszer ott is jól teljesített.

A vizsgálatok első két fázisában azt bizonyították, hogy hatékony lehet, illetve nem okoz olyan mellékhatásokat, ami miatt többet árt, mint használ. Illetve azt is igazolták, hogy azok a betegek, akik ezt a gyógyszert kapták, jobban lettek, mint azok, akik csak placebót kaptak. Most jön az a fázis, mikor széles körben tesztelik – ha ez is sikeres, jöhet az engedélyezés. A cég azt mondta, hogy már márciusban megemelték a gyártókapacitást, hogy minél hamarabb el tudják látni a világot a gyógyszerrel, ha minden jól megy az engedélyezéssel – írta az Index.

Megosztás

Related posts