A DVTK vezetői és labdarúgói lemondtak bérük 30%-áról a járványügyi helyzet miatt

Megosztás

A koronavírus miatt kialakult gazdasági válsághelyzetre reagálva a DVTK menedzsmentje pénzügyi megszorító intézkedésekről határozott. Közös megegyezéssel csökkentésre kerül a menedzsment tagjainak, a labdarúgóknak, az edzőknek és a klub többi munkavállalójának fizetése.

Rövid egyeztetést követően a labdarúgók, a Feczkó Tamás vezette szakmai stáb és a menedzsment tagjai lemondtak április 1-től fizetésük 30 százalékáról. A többi munkavállaló bére jövedelmük függvényében sávosan, kisebb mértékben csökken, tekintetbe véve szociális szempontokat is.

– A döntések egyetlen célja a klub működésének megfelelő színvonalon történő fenntartása, annak érdekében, hogy a járvány vége után hasonló struktúrában tudjon a DVTK tovább működni, mint a koronavírus megjelenése előtt. Az a célunk, hogy a lehetőségekhez mérten megtartsuk sportolóinkat és dolgozóinkat. Azt mi sem tudjuk, hogy a járvány meddig tart, de azt igen, hogy a gazdaság és azon belül a szórakoztatóipar, amelynek egyik legfontosabb ága a sport, egyelőre beláthatatlan mértékben sínyli meg a járvány okozta helyzetet. Ezeket a nagyon nehéz döntéseket most kell meghozni a jövő érdekében – mondta Sántha Gergely, a DVTK elnöke. – Köszönöm a dolgozóinknak, a játékosainknak és a szakmai stábnak, hogy a DVTK hosszútávú működését szem előtt tartva hozták meg döntésüket!

A korábbi kimutatások szerint a magyarországi futballisták átlagosan havi 3,3 millió forintot keresnek havonta. Alighanem, ebből az összegből azért nem vág földhöz senkit egy ideiglenes, 30%-os megvágás.

Dvtk.eu

Megosztás

Related posts