Újabb halálos áldozat, már 500 közelében a fertőzöttek száma

Megosztás

Már 16 beteg hunyt el Magyarországon a koronavírus-járvány következtében, miközben a diagnosztizált esetek száma 45-tel nőtt kedd reggelre.

Újabb ember, egy több krónikus betegséggel küzdő 59 éves beteg vesztette életét Magyarországon a koronavírus miatt. Az elhunytak száma ezzel 16 főre nőtt – írja a koronavirus.gov.hu.

Mindeközben a diagnosztizált esetek száma is jelentősen nőtt keddre virradóra: a fertőzést újabb 45 főnél mutatták ki, ezzel 492-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon. Közülük 478 magyar, 10 iráni, 2 brit, 1 kazah és 1 vietnámi állampolgár. Viszont van jó hír is: 34 főről 37 főre emelkedett a gyógyultak száma itthon. Kórházi karanténban 61-en vannak jelenleg.

Szintén a járvánnyal kapcsolatos hír, hogy a lakosság és a sajtó hiteles tájékoztatása érdekében a mai naptól az elhunytak adatait részletesebben fogják közölni. Így látható lesz a beazonosított koronavírus-fertőzéssel elhunytak kora és neme mellett az is, hogy a vírusfertőzés előtt is szenvedett-e már valamilyen krónikus alapbetegségben. A beazonosított koronavírus-fertőzöttekről hamarosan megyei adatokat is közölni fognak.

Index.hu

Megosztás

Related posts