Több mint 500 magyar tért haza az olaszországi vesztegzárból

Megosztás

Négy autóbusszal és a közel 150 személygépkocsival hétfő éjjel 502 magyar állampolgár tért haza a korábban karantén alá helyezett tiroli településekről – derült ki Szijjártó Péter éjszakai Facebook-bejegyzéséből.

A külgazdasági és külügyminiszter emlékeztetett, hogy Ausztria Tirol tartományának öt települését március 13-án két hétre karantén alá helyezték, hogy lassítsák a koronavírus terjedését a régióban. A lezárt területen több mint félezer magyar tartózkodott munkavállalás céljából, és így valamennyien vesztegzár alá kerültek.

Ezekben a percekben érkezik a határra az a négy autóbuszból és közel 150 személygépkocsiból álló konvoj, amellyel 502…

Posted by Szijjártó Péter on Monday, March 30, 2020

Szijjártó Péter emlékeztetett arra is: az eredetileg március 28-án lejáró karantént a tiroli tartományi kormányzat április 13-ig meghosszabbította, azonban szigorú kikötések mellett a tünetmentes külföldi állampolgárokkal kivételt tettek.

„Magyarország természetesen vállalta a kiszabott feltételeket, így nyilatkoztunk arról, hogy állampolgárainkat visszafogadjuk, és gondoskodunk hazaszállításukról” – szögezte le a külgazdasági és külügyminiszter.

Elmondása szerint a hazatérőkre két hét hatóságilag elrendelt házi karantén vár, „azonban most már itthon vannak, és ez a legfontosabb”.

Megosztás

Related posts