Hét magyar rekedt a francia Alpokban

Megosztás

Hét magyar várja, hogy a külügy kimentse őket a francia Alpok legnagyobb síközpontjából, írja a Magyar Nemzet. Egyikük arról nyilatkozott: ő február végén érkezett a Les Deux Alpes-i szállodába, magyar munkatársai még januárban, és mindannyian felszolgálóként dolgoztak. A szezon végéig maradtak volna, de a jelen helyzetben április 25. helyett március 17-én elindultak volna – csakhogy aznap kijárási korlátozást vezettek be Franciaországban, a járatot pedig, amivel a magyarok utaztak volna, törölték. Jegyüket később átfoglalták, de azt a járatot is törölték.

A párizsi nagykövetség közösségi oldalán teszi közzé, hogy egy-egy napon hogyan lehet eljutni Franciaországból Magyarországra, de közvetlen járat nincs, a két-három átszállásos utak ára pedig 500 euró fölött jár.

Felmerült, hogy kisbusszal ki tudna menni értük valaki, hogy hazahozza őket. A konzul szerint megoldható, hogy a jármű kapjon engedélyt a Franciaországba való belépésre, de ez bizonytalan. Azt mondta, a külügyminisztériummal megpróbálja megszervezni a dolgot.

hvg.hu

Megosztás

Related posts