Tévés “hiénák” 12 ezer forintért árultak kézfertőtlenítőt

Megosztás

Megdöbbentő hirdetést láthattak azok, akik az ATV-n futó Ékszer TV-t nézték vasárnap: a teleshop házigazdája

három üveg kézfertőtlenítőt kínált megvételre 12 ezer forintért,

amiket (a képernyőn megjelenő árcédula szerint) 60 ezer forintról árazták le.

A műsorvezető eközben többször arról beszélt, hogy sokan vannak az országban, akik nem jutnak ilyen termékhez, pedig nagy szükségük lenne rá. Azt is mondta, hogy nehéz időket élünk, így „kész csoda, hogy egyáltalán száz csomagot” meg tudott szerezni az Ékszer TV. A műsorban normál esetben nyakláncokat, illetve karkötőket próbálnak eladni.

Mivel a meghökkentő reklám az ATV-n ment le, többen, így a Pesti Hírlap is ennél a csatornánál érdeklődött a miértekről. Azt közölték velük, hogy amit a nézők láttak, egy reklám volt, ők pedig nem tudták, hogy az élőben sugárzott reklámműsor mit fog tartalmazni. Németh S. Szilárd, a tévé általános vezérigazgatója arra a kérdésre, hogy utólag elhatárolódik-e, illetve etikailag aggályosnak tartja-e a reklámot, azt válaszolta, hogy

nem nyilatkozik a kérdésben.

Törőcsik Jenő, az Ékszer TV vezetője a 24.hu-val azt közölte, hogy “ami a YouTube-videón látható, csak egy kiragadott részlet az adásból”.

A 60 ezres szerinte a nyugati-európai ár volt.

A tévé vezetője azt is mondta, hogy sok helyen 100 millilitert 6000 forint fölött árulnak, ők pedig háromszor 300 millilitert adtak.

A kézfertőtlenítőt egyébként ők gyártották.

A lap a Gazdasági Versenyhivatalnál is érdeklődött, azt kérdezték, indítanak-e vizsgálatot a leadott reklám miatt. A GVH ezzel kapcsolatban azt közölte, hogy a műsorral kapcsolatban rendszeresen érkeznek jelzések. A kézfertőtlenítő szert bemutató adással kapcsolatban is érkezett panasz a hivatalhoz, melynek értékelése jelenleg tart, ezért további információt nem tudnak róla adni.

hvg.hu

Megosztás

Related posts