Miniszter: Mindenhol nyissák ki a piacokat!

Megosztás

A magyarországi agrárminiszter szerint az embereket nem szabad megfosztani attól, hogy kézműves termékeket, friss zöldségeket és gyümölcsöket vásárolhassanak. Természetesen csak a megfelelő biztonsági óvintézkedések betartásával, de hazánk összes piacát újra ki kellene nyitni.

Minden polgármestert erre kér. A koronavírus-járvány miatt bezárt piacoknak a szabályok szigorú betartása mellett történő újranyitására szólította fel az érintett települések polgármesterét az agrárminiszter szombaton Kaposváron.

Nagy István a somogyi megyeszékhely piacán tett látogatásán újságírók előtt azt mondta: arra kéri a települések vezetőit, hogy – védőintézkedések betartása mellett – tegyék lehetővé az embereknek a hozzájutást a piacon kapható zöldségekhez, gyümölcsökhöz, kézműves termékekhez, nyújtsanak alternatívát számukra a vásárláshoz.

Szabadtéren, kellő fegyelmezettséggel, szabálykövetéssel kisebb a fertőzés veszélye, és annál jobban tudunk vigyázni egymásra, minél több helyen tudjuk biztosítani az árukhoz való hozzáférést

– indokolta kérését a miniszter.

Borsodihir.hu

Megosztás

Related posts