Több, mint egymillió ember menekült már el Párizsból, ezzel intenzíven átszállíthatták a koronavírust más országrészekbe

Megosztás

Jó húsz százalékkal csökkent Párizs lakossága az elmúlt két-három hétben, mivel a kijárási tilalom hírére aki csak tehette, elhagyta a francia fővárost és az ország más részeibe távozott. Ezzel azonban az az Olaszországból már ismert probléma, hogy a potenciális vírushordozók exportálhatták a járványt vidékre is.

Két héttel, április tizenötödikéig meghosszabbítják a franciaországi kijárási tilalmat – jelentette be péntek délután Edouard Philippe miniszterelnök. 

 A rendelkezés Párizsban 20 százalékkal kevesebb embert érint, mint normális esetben érintene. Most derült ki ugyanis az Orange nevű mobilszogáltató felhasználói adatait elemezve, hogy a március 13. és 20. közötti hét során – ennek a közepén rendelték az el otthonmaradást – Párizs és agglomerációjának lakossága 1,2 millióval csökkent. Ez közel 20 százalékos népességzuhanást jelent.  

Az Orange azt is kielemezte, hogy mely környékeken nőtt ezzel egyidőben a lakosság, ami értékes segítséget jelenthet a járvány elleni védekezésben. Így tudták meg, hogy az ország nyugati partjai előtt fekvő  Ile-de-Re szigetén egyik napról a másikra 30 százalékkal gyarapodott a népesség.

444.hu

Megosztás

Related posts