Mit lehet és mit nem a kijárási korlátozás idején?

Megosztás

Szentkirályi Alexandra hazai kommunikációért felelős kormánybiztos egy videóban igyekezett megválaszolni a leggyakoribb kérdéseket.

Pénteken kijárási korlátozást rendelt el a kormány, a rendelet pedig több kérdést is felvetett, ezért Szentkirályi Alexandra megpróbált több, a leggyakrabban felmerülő problémás értelmezésre választ adni a Kormányinfó Plusz névre keresztelt Facebook-videójában. A hazai kommunikációért felelős kormánybiztos többek között megerősítette: lehetőleg mindenki csak a legfontosabb esetben hagyja el az otthonát, különös tekintettel a 65 év fölöttiekre. A munkába járáshoz nem kell külön igazolás, ahogy az sem probléma, ha valaki nem a lakcímkártyáján szereplő címen lakik.

Ami a boltlátogatásokat illeti: ezeket is csak a legfontosabb esetben tegye meg mindenki, külön figyelmet szentelve arra, hogy 9 és 12 óra között csak a 65 év fölöttiek használhatják a boltokat (ez egyébként az üzemeltető felelőssége). A mostani kormányrendelet szerint amúgy egy házaspár mondjuk 58 és 70 éves tagjai nem mehetnek közösen boltba a rendelet érvényességének lejártáig, ami jelenleg április 11-et jelent.

A szülői jogokat és kötelezettségeket nem érinti a rendelet, de arra kérik az adott esetben elvált szülőket, hogy a lehető legkevesebb mozgással oldják meg a felügyeletet. Gyógytornára és fizioterápiára is el lehet járni, ezek alapos okok, illetve se a házasságkötések, se a temetések nincsenek tiltva, de csak szűk családi körben lehet ezeket megtartani őket. A ruhavásárlás nem tekinthető alapos indoknak, és étterembe sem lehet járni április 11-ig.

Kormányinfó Plusz – Koronavírus

Gyakran ismételt kérdések a kijárási korlátozás kapcsán. Válaszok a videóban 👇Kormányinfó Plusz a leggyakrabban felmerült kérdésekről a ma életbe lépett kijárási korlátozás kapcsán ℹ- Miért van erre szükség?- Ezentúl hogyan járhatunk dolgozni, kell hozzá igazolás?- Nem a lakcímkártyám szerinti címen élek, kell újat csináltatnom most?- Hogyan intézhetünk ügyeket vagy sétáltathatjuk a kutyát?Többek között ezekre a kérdésekre is válaszoltam.Vigyázzunk egymásra! ❤️

Posted by Szentkirályi Alexandra on Saturday, March 28, 2020

Index.hu

Megosztás

Related posts