Ingyenesen utazhatnak az egészségügyi dolgozók?

Megosztás

Szombaton újabb online tájékoztatót tartott a járványhelyzetről az operatív törzs. Ebből kiderült többek között, hogy a budapesti egészségügyi dolgozók a vészhelyzet idején helyközi tömegközlekedési járműveken mostantól korlátlanul ingyen közlekedhetnek, és erről a levélben tájékoztatták már a nagyobb városok polgármestereit, hogy ott is tegyenek hasonlóan.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) miniszterhelyettese elmondta, hogy a kijárási korlátozás életbe lépése előtt már érzékelhetően csökken a forgalom, tehát komolyan veszik az emberek a bevezetett intézkedéseket. Mivel kevesebben közlekednek, ezért a lecsökkentett járatszámok mellett összehangolják a MÁV és a Volán járatait, amiken elektronikus jegyvásárlásra álltak át, a Volán járatain már nem lehet jegyet venni a vezetőnél, ahogy korábban.

A vakok és gyengénlátók is ingyen utazhatnak az eddigi 90%-os kedvezménnyel szemben a távolsági járatokon, tehát a MÁV és a Volánbusz járatain, amíg nem készül el az elektronikus jegyrendszer akadálymentesített változata – írta az Index.

Megosztás

Related posts