Befejezték a Semmelweis átalakítását, nagyon szigorú a beléptetési rendszer

Megosztás

A Csabai kapu 9-11. szám alatt található Semmelweis kórházi telephelye járványkórházzá történő átalakítása teljes körűen megtörtént, befejeződött.

A telephelyen található műtőkapacitást átalakították és felszerelték annak megfelelően, hogy a jövőben kizárólag a COVID-19 vírusfertőzött betegek ellátása  történhessen meg itt, szinte valamennyi műtétes szakma esetében. A kórház működtetési infrastruktúráját megerősítették és minden eddiginél szigorúbb beléptetési rendszert vezettek be annak érdekében,  hogy az intézmény területén csakis és kizárólag az arra kijelölt szakszemélyzet,  valamint az oda irányított betegek tartózkodjanak.


Fenti állapot az egészségügyi vészhelyzet időtartamának végéig áll fenn. A vészhelyzet feloldását követően várhatóan több hónapot vesz majd igénybe a kórházi telephelyek restrukturálása.


A járványügyi kórház működésének kialakításával kapcsolatban további közlemények nem várhatóak.  A végleges működési rend kialakult.
Emellett tájékoztatják a lakosságot, hogy a Semmelweis Tagkórházban működő járványkórházban a betegek részére kijelölt jelentkezési pont a tüdőgyógyászat épület földszinti járóbeteg részlege.  Az elsődleges orvos-beteg találkozás itt történik és ennek eredménye függvényében irányítják a betegeket más ellátó helyekre. – írta a minap.hu

Megosztás

Related posts