Indokolt esetben Magyarországon is bevezethetik a kijárási tilalmat

Megosztás

Gulyás Gergely beszélt erről a csütörtöki Kormányinfón, ahol az is elhangzott, hogy 30-40 ezer új munkanélküli lehet csak ebben a hónapban.

Szokás szerint csütörtökön tartották a Kormányinfót, amelyen elsősorban a koronavírus-járványról és az azzal kapcsolatos intézkedésekről beszélt Gulyás Gergely. A miniszter fenntartja korábbi álláspontját arról, hogy kikre, mely társadalmi csoportokra, azaz az idősekre, valamint a krónikus betegségekkel küzdőkre a legveszélyesebb a koronavírus, szerinte ezzel minden szakmai megszólaló is egyetért. Korábbi félreérthető kijelentésével kapcsolatban a miniszter azt mondta, ő úgy értette, hogy közismertek a veszélyeztetettebb csoportok, és hogy halálos kimenetellel csak akkor jár a fertőzés, ha valamilyen alapbetegség is van.

A munkanélküliség kapcsán elmondta: bár egyelőre pontos számaik nincsenek, nagyjából 30-40 ezer új álláskereső lehet már csak márciusban. Áprilisban-májusban viszont tömegessé válik majd a munkanélküliség az országban, mondta Gulyás, a cél pedig az, hogy három hónap után mindenkinek legyen munkája.

A kijárási tilalom esetleges bevezetéséről szóló kérdésre azt felelte Gulyás: nem kétséges, hogy akár a még súlyosabb korlátozó intézkedésekről is döntenie kellhet a kormánynak, mondta a miniszter. Azt mondta, hogy ha ez indokolttá válik, nem fognak habozni, és azonnal tájékoztatják a közvéleményt.

A Kormányinfón elhangzott további részletek az Index.hu-n olvashatók.

Megosztás

Related posts