Bayer Zsolt: „A terroristák jobbak, mint a demokraták”

Megosztás

„A magukat az igazságos társadalom élharcosainak nevező alakok és az ISIS brutális terroristái között egyébként ugyan mi a franc a különbség?” – kérdezi Bayer, aki ennyi perrel a háta mögött már igazán tudhatna ezt-azt a jogról. De nem. A véleményvezér irányít, méghozzá arccal az aktuális széljárásnak megfelelő irányba forduló Orbán Viktor ülepe felé.

A kormánypropaganda által visszahódított Hír TV-n futó Bayer show legutóbbi adásában talán a szokásosnál is mélyebbre süllyedt az udvari megmondóember. Szögezzük le, ha Bayer Zsolt leejt egy vajaskenyeret, az mindig a vajas felére fog esni. Nem azért, mert ilyen szerencsétlen valakiről beszélünk, hanem azért, mert Bayer Zsolt számára nem léteznek alternatívák: ő a kenyér mindkét felét vajazná. A szemlélete olyan egyoldalú, mint egy járdához pillanatragasztózott kétszázas, és legalább akkora átverés.

A március 22-én leadott műsorban először egy deepwebről szedett közleményt olvasott fel, amit állítólag az ISIS adott ki az Európába beszivárgott alvó terroristái számára. Bayer szerint ebben arra kérik a szervezet tagjait, hogy maradjanak otthon, nehogy elkapják a vírust. Azt is említik, ha mégis megfertőződnének, menjenek a keresztények közé, terjesszék a kórt. Bayern elmondja, hogy az arabok szerint a koronavírus természetesen Allah bosszúja ellenünk.

A probléma ezzel, hogy a Bayer egy szélsőséges véleményt közvetít, bizonytalanságot szít, és nem csak a járványveszélyre, de a xenofóbiánkra is építi a gyűlöletkeltését. Emellett minden muszlimot egy kalap alá vesz: potenciális terroristaként kezel.

Ez azonban csak a szokásos überbunkó alapjárat.

Ezután egy twitteres bejegyzésből csinál hírt. Egy amerikai demokrata szimpatizáns nő oldaláról szedett posztot vett elő, amiben a hölgy azt írja, hogy ha elkapja a vírust, elmegy egy Trumpot támogató gyűlésre, és mindenkit megfertőz. A tweetet nevető emojik kíséretében posztolta. Valószínűleg nem gondolta volna a küldés pillanatában, hogy egy magyarországi tévéműsor propagandafegyverében lesz az éles lövedék.

Bayer Zsolt nem habozik, ha hatosba kell tenni a sebváltót parasztkodásban


Bayer az USA dolgairól magabiztos huszárvágással áttért egy magyar példára, Homonnay Gergely bloggerre, akit idióta DK-s aktivistaként aposztrofált. Homonnay ugyanis azt írta a személyes Facebook oldalára, ha megfertőződik, akkor a Fideszesek közé fog járni, terjeszteni a vírust. A blogger kiírása valóban nem elegáns, viszont nem is hírértékű: a poszt március 6-án született, amikor még mások voltak a körülmények, mint jelenleg, sokan tartották távoli veszélynek a koronavírust. A bejegyzést a Pesti Srácok kapta föl a következő címmel: „A DK-közeli blogger, Homonnay Gergely azzal viccelődik, hogy koronavírussal fertőzné meg a fideszeseket.”

A címben elsimerik, hogy rosszmájú viccelődésről van szó, azonban Bayer Zsolt egy szűk hónappal később, megváltozott közhangulatban úgy állítja be az esetet, mintha a blogger a vérkomoly véleményét közvetítette volna. Kérdés, ha most elkezdenénk közismert fideszes aktivisták Facebook bejegyzései között turkálni, hány liberálisakasztó, ballibkivégző posztot találnánk? Lenne műsoridő a köztévében mindet felolvasni? Lehet egy-egy bejegyzés kiragadott tartalmából véleményalkotó, közpénzen fizetett tévéműsort csinálni? Bayer Zsolt szerint a válasz: igen.

Az pedig, hogy két, kontextusából kiemelt szociálmédiás posztból hírt csinált, jól mutatja, hogy nem csak puskával lő, de rózsapatront is szívesen durrogtat, csak hangja legyen.

Ám a „showman” még ezt is tudta überelni.

– Ezek között a magukat demokratának, baloldalinak, neomarxistának, magyarul az igazságos társadalom élharcosainak nevező alakok és az ISIS brutális terroristái között egyébként ugyan mi a franc a különbség? – kérdezi Bayer, majd sajnos meg is válaszolja a saját kérdését:

„Hacsak nem az, hogy az ISIS terroristái közül a legtöbb legalább van annyira bátor, hogy ha elkövet egy terrormerényletet, azt tízből kilenc úgy csinálja, hogy saját magát is megöli közben. Ez valószínűleg a mi neomarxista, anarchista barátainkra sose lesz jellemző.”

Megosztás

Related posts