Bajban a királyi család: Károly herceg megfertőződött és átadhatta a királynőnek is

Megosztás

Elkapta a koronavírust a brit trónörökös, aki már kora miatt eleve veszélyeztetett. Számtalan rendezvényen vett részt a kritikus időszakban más emberek társaságában és bőven belefér a lappangási időbe az is, amikor utoljára édesanyjával, II. Erzsébet királynővel találkozott. Önkéntes karanténban élnek Skóciában.

Elkapta a koronavírust a brit trónörökös. II. Erzsébet királynő 71 éves fia enyhe  tünetekkel karanténban van – írta a BBC.

Károly herceg felesége, Kamilla cornwalli hercegné tesztje negatív lett, de mindketten elkülönítve a skóciai Balmoral kastélyában tartózkodnak.

II. Erzsébetet legutóbb március 12-én látta.

Egyelőre nem tudni, hogy a 71 éves Károly herceg kitől kaphatta el a fertőzést.

A királyi ház közleménye szerint „a walesi herceg koronavírustesztje pozitív lett. Enyhe tünetei mellett közérzete jó, otthonról dolgozik az utóbbi napokban, a megszokott módon.” 

A hétvégén jöttek a tünetek. Károly herceg utolsó nyilvános megjelenése március 12-én volt, ekkor találkozott a királynővel is. 

A skóciai Balmoralba vasárnap érkeztek, de előtte már érzett betegségre utaló tüneteket. A tesztet hétfőn végezték el, az eredmény kedden jött meg. 

Az eddigi tapasztalatok alapján a tünetek átlagosan 11 nappal a fertőzés után jelentkeznek. Ha a hétvégén már érezte Károly az enyhe rosszullétet, akkor NEM KIZÁRT, HOGY MÁR FERTŐZÖTT VOLT, AMIKOR A KIRÁLYNŐVEL TALÁLKOZOTT. 

Március 12. után több magánjellegű találkozója is volt a trónörökösnek. Az Egyesült Királyságban több mint nyolcezer fertőzöttet tartanak számon, a halálos esetek száma szerdáig 422 volt.

Index.hu

Megosztás

Related posts