A mobiladatok alapján is látják, ha gyülekeznek az emberek

Megosztás

Egy bizonyos telekommunikációs cég mobil helyadatokat oszt meg a hatóságokkal a koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében Svájcban. Minden egyes alkalommal, amikor a helyadatok alapján azt érzékelik, húsz mobiltelefonnál több található száz négyzetméteres közterületen belül, tájékoztatják erről a közegészségügyi hatóságot – írta a 444.hu.

Egy helyi portál az állampolgárok személyiségi jogait félti, amire úgy reagált a svájci kormány egészségügyi minisztere, hogy hangsúlyozta: a gyakorlat semmiképpen sem az emberek mozgásának valós idejű megfigyelését jelenti.

A telekommunikációs szolgáltató cég anonimizált adatokat ad át az államnak, amikhez csak az illetékes minisztériumban dolgozó munkatársak férhetnek hozzá, hogy elemezzék, mennyire követi a lakosság a Svájcban is bevezetett gyülekezési korlátozásokat.

A svájci hatóságok korábban megtiltották, hogy ötnél több ember találkozzon egymással, és döntöttek az iskolák, éttermek, bárok és a nem létfontosságú árucikkeket kínáló boltok bezárásáról is. Az országban több, mint tízezer embert fertőzött meg hivatalos adatok szerint a koronavírus.

Megosztás

Related posts