Részlegesen leáll a Bosch egyik üzeme

Megosztás

A koronavírus-járvány a magyarországi Bosch-t sem kerüli el, habár magyarországi telephelyei közül eddig csupán a hatvani gyárban kellett átmenetileg csökkenteni a termelést. Itt kollektív szabadságkiadással és az éves munkaidő-kereten belüli munkaóra áthelyezéssel kívánja megoldani a részleges leállást a beszállító.

A járvány a beszállító működését is érinti, ebből kifolyólag a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. gyárban március 21. óta átmeneti időszakra fokozatosan csökkentik a termelést. A részleges leállást a Bosch kollektív szabadságkiadással és az éves munkaidő-kereten belüli munkaóra áthelyezéssel szándékozza megoldani.

A többi magyarországi telephelyen, így a miskolci üzemben is folytatódik a termelés.

Elmondásuk szerint ahol a munkafolyamatokat távolról is végezni tudják, ott az otthoni munkavégzést biztosítják. A magyarországi Bosch csoport többi termelő kapacitása egyelőre változatlanul működik. A vállalatnál naponta elemzik a beérkező híreket, megelőző intézkedésekről döntenek és felelős, hiteles tájékoztatást nyújtanak a munkavállalóknak.

A jövő még persze kérdéses, mert ha felüti a fejét a koronavírusa miskolci dolgozók között is, kénytelenek lesznek leállítani az itteni gyártósorokat is, ami rengeteg borsodi dolgozót érinthet majd kellemetlenül.

autopro.hu

Megosztás

Related posts