Nagyon megugrott az új betegek száma hazánkban, már 226-an fertőződtek meg koronavírussal és újabb haláleset is van

Megosztás

Úgy fest, Magyarországon még csak most erősít rá a koronavírus, egy újabb áldozat mellett sajnos minden eddiginél nagyobb mértékben, 39-cel nőtt a az igazolt fertőzések száma. Az utóbbi napokban meredek ívben elindult felfelé az új, hivatalosan elismert fertőzések száma, úgy tűnik, messze még a vége.

Minden eddiginél nagyobb mértékben, 39-cel nőtt az új igazolt koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon. A kormányzati tájékoztató oldal közléséből kiderül: ezzel az igazolt magyarországi fertőzöttek száma 226-ra emelkedett.

A koronavirus.gov.hu szerint a hazánkban beazonosított új koronavírus-fertőzöttek közül 212 magyar állampolgár, mellettük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah és 1 vietnámi polgár fertőzött meg.

A járványnak újabb magyarországi halálos áldozata is van, az egyik brit fertőzött. Ő a tizedik, aki koronavírus miatt hunyt el hazánkban.Ezt nézze meg, ha a legfontosabb dolgokat tudni akarja a koronavírusról

Müller Cecília országos tisztifőorvos hétfőn azt is mondta, hogy már nincsen olyan megye, ahol ne találtak volna fertőzött személyt. Számos olyan fertőzött van, akinek nincsenek tünetei. Hogy hányan fertőződhetnek még meg, arra még becsült számot se tettek közzé. „A tömeges járványnál sokakat érint a megbetegedés, de azt előrejelezni, hogy a lakosság hány százaléka fertőződhet meg – noha mi magunk is, szakemberek is modellezik ezt –, csak találgatás” – mondta erről Müller.

Index.hu

Megosztás

Related posts