Rendkívüli véradás lesz megyénk több pontján

Megosztás

Március 24-én kedden 10 és 18 óra között rendkívüli véradást rendez Miskolcon a Magyar Vöröskereszt. A terven felüli véradásra azért van szükség, mert az iskolák és közintézmények bezárása miatt sorra maradnak el a véradóesemények – írta közlemény .

A járvány ideje alatt is szükség van a vérkészítményekre, elsődlegesen a sürgősségi ellátáshoz – különösen a gyermekgyógyászat, szülészet, szívsebészet, onkológia, hematológia, transzplantáció területén.

A véradás azon tevékenységek közé tartozik, amely nem szüntethető be veszélyhelyzet időszaka alatt sem, ezért a Magyar Vöröskereszt számít az egészséges lakosság segítségére. Ebben az esetben indokolt a lakóhely elhagyása, a véradás kb. 30- 40 perces időtartamára.

Az országos vérkészletek biztonsága érdekében és a gyógyulni vágyókra tekintettel arra kér mindenkit a Magyar Vöröskereszt, hogy véradási szándékukat jelentkezzék a 06 46 320 141-es telefonszámon vagy messenger üzenetben a Véradás- Borsod-Abaúj-Zemplén megyei oldalon. A Magyar Vöröskereszt munkatársi is folyamatosan keresik fel telefonon azokat a többszörös véradókat, akinek letelt a szüneteltetésre előírt 56 nap és újra segíthetnek vérükkel.

A keddi kitelepüléses miskolci véradást szigorú higiénés feltételek mellett, időpontfoglalással szervezi a Magyar Vöröskereszt a Városház tér 2. szám alatti véradásszervező központjában.

A megyében Miskolc mellett Ózdon március 25-én és Sárospatakon március 24-25.-én is szervez kitelepüléses véradást, ezzel is segítve, hogy elkerülhető legyen az Országos Vérellátó Szolgálat területi vérellátójának zsúfoltsága a járvány idején – írták.

Megosztás

Related posts