Így segítenek a rendészek a miskolci időseken

Megosztás

Csütörtökön kezdte meg kibővített munkakörét a Miskolci Önkormányzati Rendészet több munkatársa, akik a hetven év felettiek ellátását hivatottak segíteni, akik nem részesülnek házi ellátásban. A rendészek három gépkocsival a veszélyhelyzet alatt folyamatosan járják a várost. Nem csak az idősekhez, hanem a 37 hatósági karanténban lévő lakosokat is megkeresik telefonon, közülük eddig ketten kértek ellátást.

A bolti bevásárlás, a gyógyszerek kiváltása, a csekk-feladás a leggyakrabban igényelt segítség, ezt 33-an kérték, a melegételt 20 otthonba szállítják ki. Volt akit többször is felkerestek, de nem találták otthon.

A Miskolci Önkormányzati Rendészet zöldszáma a nap 24 órájában fogadja a hívásokat a 06 80 46-00-46-os elérhetőségen.  
Itt a házi segítségnyújtásban nem részesülő 70 év feletti miskolciak és a házi karanténban lévők hívásait várják, – utóbbiakat automatikusan felhívják a rendészek is.  

A rendészet munkatársai a telefonos regisztrációt követően kimennek a segítséget igénylőhöz, kitöltetnek vele egy nyilatkozatot arról, hogy pontosan mire van szüksége (pl. élelem, gyógyszer), van-e esetleg valamilyen ételallergiájuk, betegségük. Illetve nyilatkoztatják őket arról is, hogy az ellátás ellenértékét vállalják. Az ellátás lemondását szintén az önkormányzati rendészetnél kell jelezni.
A segítségnyújtás kétféle módon valósulhat meg: étkeztetés (reggeli, ebéd, vacsora). Ebben az esetben a KEM Kft. szállítja ki az ételt, és közvetlenül az igénylőnek számlázza ki az ellátást. Másrészt lehetőség van arra, hogy a rászoruló a rendészek segítségét kérje az alapvető élelmiszerek, gyógyszerek bevásárlásához is. Fontos itt is megjegyezni, a bevásárlás ellenértékét az ellátás kérőnek kell vállalni.

Minap.hu

Megosztás

Related posts