Egyre inkább inog az idei olimpia megrendezése

Megosztás

Kanada már egészen biztos, hogy nem küld sportolókat a 2020-as tokiói olimpiára, egyre több szervezet kéri a játékok elhalasztását a következő esztendőre. Bár a NOB egyelőre nem jelentett be semmi hasonlót, a végső döntést a következő egy hónap során szeretné meghozni.

Kanada nem küld sportolókat a 2020-as tokiói olimpiára a koronavírussal kapcsolatos kockázatokra hivatkozva, jelentette be a CNN tudósítása szerint a kanadai olimpiai bizottság és a kanadai paralimpiai bizottság. 

A két szervezet egyúttal a játékok egy évvel való halasztását szorgalmazza, és hozzáteszik, hogy a döntésüket támogatták a sportági bizottságaik, nemzeti sportszövetségeik és a kanadai kormány is. 

“Miközben elismerjük, mennyire összetett dolog a halasztás, semmi sem fontosabb, mint a világ és a sportolóink egészsége és biztonsága. Ez nem csak az atlétáink egészségéről szól. Ez a közegészségről szól”, áll a két kanadai olimpiai bizottság közös közleményében.

Hozzáteszik, hogy a koronavírus-fenyegetettség és a kockázatok egy nem biztonságos környezetet teremt a sportolóknak, a családjaiknak és a szélesebb kanadai közösségnek. “Egy globális egészségügyi krízisben vagyunk, ami sokkal fontosabb, mint a sport”, közölték órákkal azután, hogy a NOB bejelentette: jelenleg nincs napirenden a halasztás, de 4 héten belül döntenek majd.

Szendajban közben ötvenötezren voltak kíváncsiak az olimpiai lángra, bár a japán kormány arra kérte az embereket, inkább ne legyenek csoportosulások a járványhelyzet miatt. A tervek szerint július 24-étől kezdődne az idei nyári olimpia Tokióban, de az utóbbi hetek történései enyhén szólva kérdésessé teszik az idei megrendezést.

Index.hu

Megosztás

Related posts