A vasárnapi 28 után hétfőre még többel nőtt hazánkban a koronavírus-fertőzöttek száma

Megosztás

A számok nem túl biztatóak, egyre meredekebben ível felfelé a napi új, regisztrált megbetegedések száma. Hétfőre virradóra újabb 36 igazolt fertőzöttje van Magyarországnak, ezzel már 167-re nőtt az összlétszám. Sajnos egy újabb halálesetre is fény derült, szerencsére azonban többen meg is gyógyultak.

Újabb 36 embernél igazolták az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 167-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma, közölte a kormányzati tájékoztató oldal hétfőn. (Vasárnap 28-cal nőtt az igazolt új fertőzések száma).

A tájékoztató oldalról az is kiderül, hogy a járvány áldozatainak száma eggyel emelkedett, így már 7 halott van. Az áldozatról a kormányzati tájékoztatás annyit közölt, hogy “idős, krónikus betegségben szenvedő férfi”. Vasárnap viszont újabb gyógyultak is távozhattak a kórházból, így eddig 16 betegnek sikerült felépülnie a fertőzésből. Az aktív koronavírusos esetek száma így jelenleg 144.

Az újabb fertőzöttekkel együtt 153-ra nőtt a koronavírust elkapott magyar állampolgárok száma, továbbá 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi állampolgár fertőződött meg hazánkban. Az igazolt új fertőzések száma harmadik napja növekszik, március 20-a óta a háromszorosára emelkedett.

A fertőzés miatt karanténban lévők száma 101-re csökkent, a mintavételek száma jelentősen megnőtt, 1072 új mintavétellel 5515-re emelkedett.

Az operatív törzs tájékoztatása szerint Magyarországon a csoportos megbetegedések szakaszához értünk, nincsenek fertőzési gócpontok, országszerte megjelent a vírus. A szakemberek szerint épp ezért egyelőre nincs is értelme kijárási tilalomról beszélni.

Viszont attól is mintát vesznek, aki ismeretlen eredetű tüdőgyulladással kerül kórházba, ezt Müller Cecília országos tisztifőorvos válaszolta egy vasárnapi kérdésre. Hozzátette azt is, hogy „az influenza járvány végét éljük, mely szövődménye lehet a tüdőgyulladás”.

A legutóbbi adatok szerint a kórházi karanténban lévő 115 ember mellett csaknem négyezren vannak házi hatósági karanténban, őket a rendőrök rendszeresen ellenőrzik, több esetben már tettek is feljelentést a karantén szabályainak megszegése miatt.

Index.hu

Megosztás

Related posts