Az olaszok most fizetik meg az árát, amiért hetekkel ezelőtt fegyelmezetlenek voltak – ismét rekordszámú haláleset egy nap alatt

Megosztás

Első európai gócpontként Itáliára csapott le a koronavírus hetekkel ezelőtt, az olasz emberek azonban nem vették komolyan a vírus súlyosságát. A kérés ellenére nem maradtak otthon, vakációztak, csapatosan kirándultak, ez pedig az utóbbi hetekben kezd igazán visszaütni. Egyetlen nap leforgása alatt közel 800 halott.

A szomorú halálozási adat az eddigi legtöbb haláleset egy nap alatt, igaz a kigyógyultak száma is rekordmagas napi érték lett. Az új fertőzések száma 6557, az összes fertőzött már 53578.

Olaszországban minden eddiginél magasabb adatokat közölt a polgári védelmi hatóság a fertőzés terjedéséről. Szombatra ugyanis 53578-ra nőtt a fertőzöttek (kigyógyultak, elhunytak, jelenleg is betegek együtt) száma, és a halálos áldozatok száma eléte a 4825-öt. A 793 elhunyt az eddigi legmagasabb napi adat, az elgunytak többsége Lombardiában vesztette az életét.

Az északnyugati régióban az utóbbi egy nap alatt 3251-gyel nőtt a diagnosztizált fertőzöttek száma az egy nappal korábbi 2380-as adathoz képest, és 546-an haltak meg, a pénteken elvesztett 381 beteghez képest.

Az elhunytak számát országosan meghaladta az egy nap alatt kigyógyultak száma (943) , de továbbra is 2857-en fekszenek  intenzív osztályon. 

Index.hu

Megosztás

Related posts