Zavartalanul folyik a digitális oktatás Miskolc első nemzetközi iskolájában

Megosztás

Az intézmény már a koronavírus-járvány miatt hozott intézkedések előtt is fel volt készülve a távoktatásra.

Miskolc első nemzetközi magániskolája, az Avalon International School 2019 szeptemberében nyitotta meg kapuit. A cambridge-i oktatást követő iskola épülete és felszerelése is tükrözi az iskola által képviselt értékeket és megfelel a 21. század esztétikai és technikai elvárásainak, melynek köszönhetően felkészülten nézhetnek elébe a járványhelyzet okozta rendkívüli helyzet kihívásainak.

A meghozott kormánydöntések értelmében az Avalon International School tanítása is távoktatás és digitális tananyag köré fog épülni. „Intézményünk teljes mértékben fel van készülve a digitális oktatásra, hiszen a tantermeinkben eddig is nagymértékben használták a gyerekek a 21. század digitális lehetőségeit mind az osztálytermekben, mind otthoni gyakorlás során” – nyilatkozta Oláh Tünde, az Avalon International School igazgatója.   

Az iskolában a tanév eleje óta a mindennapos tájékoztatás és kapcsolattartás érdekében is alkalmazták már a Zoment iskolai menedzsment rendszert, amelyet a mostani helyzetre való tekintettel egy plusz szolgáltatással fognak a jövő héttől kibővíteni, mégpedig a virtuális osztályteremmel.

Ezen a felületen az iskolások, az óvodások és a tanáraik egyidőben látják egymást. A tanároknak és a diákoknak egyaránt lehetőségük van a saját képernyőjüket a többiekkel a virtuális osztálytermen belül megosztani, így az okostábla használata helyett ezúttal “okos képernyőt” használnak otthonról. Ennek köszönhetően zavartalanul tudják továbbra is biztosítani a gyermekek oktatását.

A Zoment alkalmazás mellett számos egyéb programmal biztosítják a korszerű oktatást az intézményben. A Mathletics – matematika oktatásást segítő program által személyre szabott feladatokat tudnak adni a tanulók számára, illetve tanáraik láthatják, mikor és milyen pontossággal végezték el a feladatokat. Ez egy olyan visszajelzést nyújt a tanárok és a diákok számára is, amely segítségével könnyen láthatóvá válik, mely területeken szükséges a fejlesztés megelőzve ezzel a lemaradást. Az iskolában az oktatás angol nyelven folyik, így természetesen annak fontossága kiemelt feladat az Avalon Nemzetközi Iskolában. Ez az otthoni környezetben zajló oktatás során sem lesz másként, melyben a RAZ-Kids és a Spelling City programok nyújtanak segítséget. Ezen applikációk eddig is szerepet játszottak a nyelv elsajátításában és gyakorlásában, így nem lesz idegen a gyermekek számára. Ahogy a mindennapokban, úgy a távoktatás során is a Cambridge University Press által kiadott tankönyveket használják. Virtuális osztálytermi tanításunk során ezek a könyvek e-book és hangos könyvek formájában is elérhetőek lesznek a diákok számára.

Mindemellett a könyvtárban is megtalálható angol nyelvű olvasósorozatokhoz is hozzáférnek a tanulók, hogy a távolság ellenére az olvasásban se szenvedjenek hátrányt.

Az Avalon International School oktatása órarend szerint már a hét második napjától folytatódik tovább mind az iskolában, mint az óvodában digitális formában. A kialakult nehéz helyzetben is azt tartják a legfontosabbnak az intézmény vezetői, hogy az ott tanuló gyermekek taníttatása a megszokott legmagasabb színvonalon történjen, a megfelelő digitális háttér biztosítása mellett minden korosztályuk számára.

Borsodihir.hu

Megosztás

Related posts