Változások a miskolci tömegközlekedésben

Megosztás

A kormány a koronavírus elleni védekezés érdekében vészhelyzetet hirdetett ki Magyarországon. Ennek nyomán a közösségi közlekedést érintően Miskolcon is változtatásokat vezetnek be.

Az MVK Zrt. mindent megtesz az utasok, és a kollégák védelme érdekében is. A járművek jobb szellőzése érdekében péntektől felfüggesztették az elsőajtós felszállás rendet, és elrendelték azt is, hogy minden megállóban, ahol le- vagy felszálló utas van, az összes ajtót kinyissák a járművezetők. Rendelkeztek arról is, hogy a járművek összes ablakfelülete nyitható legyen – ezzel kapcsolatban kérték az utazóközönséget, hogy aktívan vegyenek részt a járművek szellőztetésében, és minél gyakrabban nyissák az ablakokat. A miskolci közösségi közlekedési szolgáltatás továbbra is érvényes jegy vagy bérlet használatával vehető igénybe, amelynek meglétét jegyellenőr kollégáink folyamatosan ellenőrzik.

Március 16-tól az MVK Zrt. Ügyfélszolgálati Irodája visszavonásig zárva tart. Ezen időszak alatt az ügyintézés kizárólag e-mailben, vagy telefonon lehetséges az iroda meghirdetett nyitva-tartási ideje alatt – hétfő-kedd-csütörtök 08:00-15:30, szerda 08:00-17:30, péntek 08:00-13:30 – az 504-810-es telefonszámon, vagy az [email protected] e-mail címen. Az Ügyfélszolgálati Iroda tevékenységébe tartozó ügyek intézésére, mint például a talált tárgyak kezelése, pótdíj ügyintézés stb., az iroda melletti jegy-és bérletpénztár első kiszolgáló ablakánál van lehetőség.

Arra kérik az utasokat, hogy vonaljegyüket lehetőség szerint elővételben váltsák meg a jegy-és bérletpénztárakban (http://mvkzrt.hu/berletpenztarak), illetve a viszonteladó partnereknél (http://mvkzrt.hu/jegyertekesitesi-pontok), ne a járművezetőnél. A jegy-és bérletpénztárak a megszokott nyitva tartással állnak az utasok rendelkezésére. Amennyiben ebben változás következik be, a megszokott csatornákon keresztül tájékoztatjuk az utazóközönséget.

A köznevelési intézmények bezárása a gyermekes kollégák és az MVK Zrt. számára is új helyzetet teremett. Felmérték a gyermekek elhelyezésével érintett kollégákat, rendelkezésre állásuk függvényében frissítik az egyes munkakörök helyettesítési rendjét, a beosztásokat azért, ahogy a miskolci közösségi közlekedés zavartalanul üzemelhessen. Szükség szerint biztosítják az otthoni munkavégzés lehetőségét, hiszen ez az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy minimalizálják a vírus jelentette kockázatot. Fokozottan ügyelnek a napi rendszeres fertőtlenítő takarításra, az utasokkal közvetlen kapcsolatba kerülő kollégáink számára kézfertőtlenítőt biztosítunk.

Megosztás

Related posts