Kerekesszékestől rabolt egy borsodi posta előtt

Megosztás

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája március 15-én egy hónapra rendelte el a letartóztatását annak a férfinak, aki a gyanú szerint március 12-én, egy borsodi kistelepülés postahivatala előtt rabolt ki egy kerekesszékes férfit.

A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított a reggeli órákban a postahivatal épületében figyelt fel a sértettre, aki egy nagyobb összegű készpénzt vett fel, majd eltette a pénztárcájába. A sértett ezt követően távozott a postáról, de a gyanúsított követni kezdte.

Rövid idő elteltével a férfi a sértett elé lépett és megpróbálta kitépni a kezében lévő szatyrot, amibe a pénztárcáját tette. A sértett azonban erősen magához szorította azt, így a gyanúsított a szatyorral együtt a sértettet is a földre húzta, aki csak ezt követően engedte át a táskát.

A férfi a pénztárcában található több, mint százezer forint készpénzt menekülés közben magához vette, míg többi tartalmát eldobta. A gyanúsítottat a rendőrök az otthonában fogták el.

A gyanúsítottal szemben rablás elkövetése miatt indult eljárás, mely cselekmény 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

miskolcitorvenyszek.hu

Megosztás

Related posts