Megölte a nagyapját a pornószínész, 11 évet kapott

Megosztás


A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint a vádlott havonta pénzt kapott a nagyapjától, hogy főiskolára járhasson, sőt az idős férfi egy lakást is vásárolt neki. A fiatal azonban titokban otthagyta az iskolát, a lakást eladta, és pornófilmekben kezdett szerepelni.

Amikor azonban apja és testvére ezt el akarták árulni a nagyapának, a vádlott megölte az idős férfit, holttestét először egy kukában, majd egy X. kerületi garázsban rejtette el.

Azért, hogy fenntartsa a látszatot, okiratot hamisított, 2 éven keresztül a nagyapja bankszámlájára érkezett nyugdíjból fizette a lakásrezsit, és bevásárlásokat végzett. Amikor pedig személyes jelenlétre volt szükség a hivatalos ügyintézéseknél, a pornófilmekben szereplő ismerősének segítségét kérte. Ő nem tudott a nagyapa haláláról, de pénzért cserébe adásvételi szerződéseket, banki szerződéseket írt alá, okmányt igényelt.

A bíróság nem állapította meg az aljas indokból való elkövetést, így a vádlottat emberölés, üzletszerűen jelentős kárt okozó csalás, tettesként és felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás, hamis magánokirat felhasználása miatt ítélte 11 év börtönre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte és 5 millió forint vagyonelkobzást rendelt el vele szemben.

A másodrendű vádlottat a Törvényszék közokirat-hamisítás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt 3 évre próbára bocsátotta, továbbá 130 ezer forint mértékben vagyonelkobzást rendelt el vele szemben.

hvg.hu

Megosztás

Related posts