Egészen fantasztikus szálloda kerül az elhagyatott tokaji bányaterület helyére

Megosztás

Minden tekintetben különleges, elképesztően gyönyörű szállodát álmodtak meg Grand Hotel Tokaj néven az említett, egyelőre még elhagyatott területre. Előre láthatólag ez sem éppen a kispénzű emberek szórakozási központja lesz.

Már meg is kezdődött a 100 szobás, ötcsillagos Grand Hotel Tokaj építése a város melletti Csurgó-völgyben.

A 2,5 éves tervezési szakasz eredményeként véglegesedett az ötcsillagos kategóriájú szálloda koncepciója, összeállt a projekt finanszírozási háttere, és 2020. március 3-án a munkaterület átadásával a beruházás a megvalósítás szakaszába lépett – írja a Magyar Építők.

A hotelt egy volt bánya területén hozzák létre, amely pincével, földszinttel és négy emelettel épül meg. Az épület pincéjében a gépészet kap helyet, földszintjén pedig a lobbi, étterem, bár, wellness, konyha, irodák és egyéb kiszolgáló részek lesznek megtalálhatók. 

 A beruházás kivitelezése várhatóan jövő év végén fejeződik majd be. A 2022-től üzemelő szálloda jelentősen javítja a térség minőségi szálláshely kínálatát és jelentős adóbevételekkel járul hozzá a tokaji kiemelt turisztikai régió további fejlődéséhez.

Nem is akármilyen külsőt szánnak a 9000 négyzetméter területű szállodának: lapostetős kialakítással, valamint inka stílusú homlokzattal valósítják meg.

Travelo.hu

Megosztás

Related posts