Hoppá! Győr új polgármestere nyíltan kimondta, hogy Borkai százmilliókat tolt a város pénzéből a futballcsapatba, de ennek most vége

Megosztás

Bár szépen fokozatosan elültek a hullámok Borkai Zsolt és botrányai körül, több részletre csak mostanában derül fény. Győrben ugyan a megismételt polgármester-választáson is a kormánypárt jelöltje győzött, utódja a jelek szerint kicsit másképp áll a dolgokhoz. Vajon a Fidesznél milyen szemmel nézik, hogy elvonja a pénzt a focitól?

Az új győri városvezetés páros lábbal szállt bele a magyar fociba.

Egyáltalán nem elégedett az NB II.-ben játszó Győri ETO futballcsapatának eredményeivel Mányi József tulajdonos, aki 2017 decembere óta vezeti a klubot – derül ki a Kisalföld.hu Mányival készített interjújából. „Nagy reményekkel vágtunk neki a tavasznak, bizakodtunk benne, hogy akár még a feljutást jelentő helyre is odaérhetünk. Sajnos, a játék és az eredmények sem úgy alakultak azóta, ahogy elterveztük” – mondta Mányi.

A klubnál komoly változások várhatók: „Amikor 2017 decemberében megmentettem az ETO-t az összeomlástól, Borkai Zsolt polgármesterrel megállapodást kötöttem, hogy a város azt az anyagi támogatást adja meg, amit az elődömnek, és ne legyen rajtunk eredménykényszer az NB I.-et illetően az elkövetkezendő néhány évben, hiszen előtte gazdaságilag rendbe kell tenni a klubot”.

Borkai ezt korrektül be is tartotta, az első évben százhuszonhét-, a másodikban százhatvanötmillió forintot kaptunk.

Mányit fogadta Dézsi Csaba, a város új fideszes polgármestere, „aki felvázolta, hogy

a város nincs abban az anyagi helyzetben, hogy tovább támogassa az ETO-t.

A beszélgetésen részt vett Petrov Iván polgármesteri biztos, ő elmondta:

a város ettől az évtől csak az élsportot kívánja támogatni, de a magyar foci nem tartozik ebbe bele,

mert szerinte az élsportoló az, aki a napjának a nagyobb részét tölti felkészüléssel, mint pihenéssel, a futballisták pedig nem ezek. Kérdeztem, hogy a kétszázkilencvenmilliós összegű, önkormányzat által kiírt sporttámogatásra nyújthatunk-e be pályázatot, mire azt válaszolta, nem érdemes. Valószínű, ekkor már el volt döntve, hogy az ETO nem kap támogatást Győr városától. A polgármester úr még hozzátette, hogy az ETO-nál különben sem mennek jól a dolgok, a játékosokban nincs szív, és nem tudnak Győrért küzdeni” – mondta Mányi.

A klub tulaja szerint a városvezetés azt kérte tőle, Hannich Péter „győri kötődésű legendát” nevezze ki vezetőedzőnek. „Hannichhal egyeztettem, a jövő héttől venné át az ETO FC sportigazgatói feladatait” – mondta Mányi.

A tulajdonos felajánlotta, hogy eladja a klubot a városnak vagy más győri befektetőnek, de előbbi elől Dézsi elzárkózott, utóbbira pedig nem lát esélyt.

Hvg.hu

Megosztás

Related posts