Romák szerveznek gyűjtést egy beteg kislánynak

Megosztás

Gönci lakosok buzdítanak összefogásra a kétéves Bella érdekében. A város roma nemzetiségi önkormányzatának tagjai most magán­emberként kérik a helyiek segítségét – Szendrei Bella Léna gyógykezeléséhez szeretnének anyagi támogatást nyújtani.

Kora ellenére Bella számos problémával küzd. Születésekor egy sérvet vettek észre az oldalán, később pedig különböző betegségek miatt gasztroenterológiára, ideg­gyógyászatra, ortopédiára, nefrológiára és gyógytornára is kellett járnia. Szüleivel jelenleg Debrecenbe jár nefrológiára, mert a kislánynak csak egy veséje van.

A genetikus megállapította, hogy Poland-szindrómában szenved. Ez a betegség azzal is jár, hogy a szíve elől hiányzik 2-3 sor borda, így ott semmi nem védi a létfontosságú szervét. Bellának ortopédiai kezelésre is járnia kell, mert olyan gerincferdülése van, hogy 13 éves koráig minden évben meg kell műteni. Ráadásul a kislánynak az immunrendszere is gyenge, így mindenféle betegséget elkap, ami miatt megint csak hosszú napokat tölt kórházban.

A jótékonysági estet március 7-én délután 5 órakor rendezik meg a diákotthon ebédlőjében. Segíteni a helyszínen személyesen, vagy az édesanyán keresztül is tudnak. A telefonszáma: 06-30/780-73-47.

Megosztás

Related posts