Geszti Péter és Fabricius Gábor is kap közpénzt filmkészítésre

Megosztás

Káel Csaba filmügyi kormánybiztos interjút adott a Manager Magazinnak, amiről a Kreatív azt írta, hogy eszerint fontos különbség lesz Andy Vajna rendszeréhez képest, hogy nem csak a mozifilmek, hanem a televíziós filmek is kaphatnak támogatást.

„Meghallva az idők szavát, a filmintézet munkatársaival egy magyar streaming szolgáltatásban gondolkodunk, ami a Nemzeti Filmintézet igényesen felújított és újradigitalizált filmállományának elérését is jelenti, de folyamatosan bővül az új hazai produkciókkal is” 

– mondta.

A televíziós sorozatok gyártására és előkészítésére (forgatókönyv- és filmterv-fejlesztés) kiírt pályázat keretösszege 2020-ban 3 milliárd forint lesz.

A Kreatív azt írja, a Filmszakmai Döntőbizottság több filmfejlesztésről és forgatókönyvről is döntött:

  • 405 milliós támogatást kap a Ha elfárad, viheti címmel készülő mozifilm, Scherer Péter főszereplésével, Rozgonyi Gábor rendezésében. A producerek között van Major István, Geszti Péter és Ditz Edit, a Grund ügynökség alapítói és tulajdonosai.
  • Geszti Péter és Ditz Edit projektje, a Semmelweiss című filmterv 3 millió forintos támogatást kapott a forgatókönyv fejlesztésére. A forgatókönyvön Geszti Gárdos Péterrel együtt dolgozik.
  • Szász János, aki emlékezetes módon végül elállt a Hunyadi-film rendezésétől, most a Dragomán Györggyel közösen írt, Kerítés című tervére nem kapott támogatást.
  • 14 milliós gyártás-előkészítési támogatást kapott Fabricius Gábor Eltörölni Frankot című terve.

444.hu

Megosztás

Related posts