Nem lehet visszamenni kritikátlanul a 2010 előtti világba – nyilatkozta Ungár Péter az ellenzéki összefogással és Gyurcsánnyal kapcsolatban

Megosztás

Az LMP – Magyarország zöld pártja parlamenti képviselője, Ungár Péter volt kedd este az ATV Egyenes beszéd című műsorában az egyik vendég, aki valamivel finomabb formában, mint ahogy a hétvégén elkezdte, de folytatta Gyurcsány Ferenc óvatos kritizálását – tudósított az index.hu.

A műsorban azt mondta, hogy ahhoz, hogy működjön az ellenzéki összefogás Gyurcsány Ferenccel, ahhoz az kell, hogy a 2010-es kormányváltás előtti időszak szereplői relfektáljanak a korábbi tetteikre, kijelentéseikre.

„Idén kell letenni a közös program alapjait, nem lehet visszamenni kritikátlanul a 2010 előtti világba” – mondta a műsorban.

Három pontot fogalmazott meg, amiben szerinte Gyurcsány Ferencnek mindenképpen magyarázatra vagy magyarázkodásra van szüksége, de szerinte már annyi is elég lenne, ha Gyurcsány kimondaná, hogy bizonyos dolgokat korábban másként gondolt, mint most.

Ungár szerint az LMP legkomolyabb problámái Gyurcsánnyal a következők:

  • Nem relfektál arra, hogy miniszterelnökként mit mondott és tett zöld ügyekben, miközben most a legfontosabb területnek jelölte meg a zöld kérdéseket.
  • Miniszterelnökként uszító politikát képviselt a határon túli magyarokkal szemben. Ebben a kérdésben mindenképpen meg kellene nyilvánulnia újra, hogy most mit gondol.
  • Az LMP nem hisz az európai egyesült államok víziójában, amire például a DK alapozza a politikáját.

„Sokan sokfélét gondolunk a volt miniszterelnökről” – mondta Ungár.

Szerinte az ellenzéki összefogás legfontosabb feladata jelenleg, hogy dolgozzák ki a közös programot, ezért az LMP elfogadja a Momentum javaslatát a programegyeztetésekről. Az LMP egyébként a saját részéről a klímaváltozást tartja a legégetőbb problémának, aztán a jóléti állam megerősítését olyan konkrét intézkedésekkel, mint az egykulcsos adó kivezetése.

„Nem elég annyit mondani, hogy Orbán Viktornak mennie kell. […] Azon leszek, hogy amit a DK képvisel, az ne az ellenzék domináns programja legyen” – mondta Ungár.

Arról a pletykáról is kérdezték, hogy összeolvadhat-e az LMP és a Párbeszéd, de erről nem akart elárulni semmit.

Ungár Péter korábban már többször határozottan fogalmazott a hazai politikai ügyekben, többek között a homoszexualításról is elmodta a véleményét.

Megosztás

Related posts