Nyilvánossá vált, kik dolgozták ki az új NAT-ot

Megosztás

45 embernek köszönhető az új Nemzeti alaptanterv (NAT) végleges szövege – írta a 24.hu az Oktatási Hivatal által kiadott hivatalos névsor alapján. A lap megjegyzi, hogy a legnagyobb hatással Takaró Mihály lehetett az anyag kidolgozására. Az irodalomtörténész majdnem fél évig kapta a havi bruttó 480 ezer forintos díjazást a közreműködéséért. A többieknek – egy kivétellel – másfél hónapra szólt csak a megbízásuk a lap szerint.

A 45 fős csapat tagja volt még Péterffy Balázs, a Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettese, Lebanov József, az Emmi köznevelési helyettes államtitkársága stratégiai főosztályvezetője, valamint Rónaszékiné Keresztes Mónika, a Fidesz volt országgyűlési képviselője, akit az Emmi zenei nevelésért felelős miniszteri biztosként alkalmaz jó ideje.

Érdekesség, hogy az Oktatási Hivatal listájából az már nem derül ki, kit milyen szerepkörre vettek fel a NAT-csapatban. Azt viszont megosztották, hogy valamennyiüknek az volt a feladata, hogy „szakmai támogatás biztosítsanak az új tantervi-tartalmi szabályozók készítéséhez”, amihez a „minőségbiztosítás” is hozzátartozott.

A teljes listát megtalálja a hvg.hu cikkében.

Megosztás

Related posts