Felgyújtottak egy kórházat Iránban, mert féltek a koronavírusos betegektől – valójában egy sem volt az intézményben

Megosztás

Megszokhattuk, hogy a közel-keleti országokban a feldühödött tömeg elképesztő tettekre képes. Iránban felgyújtottak egy klinikát, mert az a pletyka terjedt el, hogy az adott városban karanténba zárt, koronavírusos betegeket tartanak megfigyelés alatt. Valójában azonban ez nem volt igaz.

Bandar Abbas egyébként több mint ezer kilométerre van Qom városától, ami a koronavírus-fertőzés iráni epicentrumának számít.

Az Al Arabiya tévécsatorna angol kiadása arról számolt be, hogy a kórházat valóban felkészítették koronavírusos páciensek fogadására és ellátására, ahogyan az országban még sok más egészségügyi intézményt is. A felkészített kórtermek azonban üresek voltak.

A pletykák elterjedése után spontán tüntetés szerveződött a klinikánál, ahol elszabadultak az indulatok, majd a tömeg felgyújtotta az épületet.

A helyszínre érkező tűzoltók és rendőrök feloszlatták a tömeget és eloltották az épületet, sérülésről nem érkezett hír.

Irán a koronavírus-fertőzés egyik legkomolyabb gócpontjának számít Kínán kívül, ráadásul a hatóságok nem túl segítőkészek az információk megosztásával a nemzetközi szervezetek és a sajtó felé. A hivatalos adatok szerint 388 fertőzött és 34 haláleset történt eddig, de a BBC helyi tudósítói legalább 210 halottról beszélnek.

Kongóban eközben két kórházat gyújtott fel a járványtól rettegő tömeg, ahol ebolás betegeket kezeltek.

Index.hu

Megosztás

Related posts