Orbán megmondta, ne aggódjunk a járvány miatt

Megosztás

Először beszélt nyilvánosan Orbán Viktor a világot lázban tartó koronavírusról. A miniszterelnök szerint nagy a valószínűsége annak, hogy a koronavírus megjelenik Magyarországon is, hiszen “lehetetlen Magyarországot légmentesen lehatárolni”, ennek ellenére nyugalomra inti a lakosságot.

A vírus azonosításához szükséges eszközök és szakemberek Orbán szerint rendelkezésre állnak, a szervezettség pedig jó, működik a hatósági rendszer. “Amennyire lehetett, felkészültünk, 24 órás ügyeleti rendszert működtetünk.” Hozzátette, hogy amikor egy miniszter arra kér, senki ne utazzon fertőzött területre, akkor “az egy erős kérés”, de senkit nem fognak letartóztatni a határon – mondta.

A miniszterelnők arra is célzott, a járvány megosztja az embereket. Szerinte az influenzában többen halnak meg, de azt ismerjük, a koronavírust viszont nem, így megérti az emberek pánikreakcióját.

Szóba került a karantén miatt aggódók vásárlási láza is. Orbán ugyan megérti a helyzetet, de szerinte a pánikra nincs ok: “a magyar kormány ellátja a feladatát, ha fontos információnk van, megosztjuk az emberekkel. Magyarország egészségügyi szakembergárdája nemzetközi mércével mérve is kiemelkedő. Bízzanak a rendőrségben, az egészségügyi dolgozókban és bennem” – kérte az embereket.

Megosztás

Related posts