Mi lesz Ózddal a gyárbezárás után?

Megosztás

Szerdán immár harmadik alkalommal ült tárgyalóasztalhoz Janiczak Dávid polgármester az ABB helyi vezetésével és a szakszervezet üzemitanács vezetőivel, hogy a gyárbezárás miatt kialakult helyzetre gyors, és a munkavállalók számára megnyugtató megoldást találjon.

Ózdról a napokban közöltük a hírt, hogy a több mint ezer főt foglalkoztató gyár vezetői a bezárás mellett döntöttek, nehéz helyzetbe hozva a lakosságot.

„Az elmúlt napokban több érdeklődő is jelentkezett nálunk, akik a gyár megvételében és továbbfoglalkoztatásban gondolkodnak. Velük még a kapcsolatfelvétel és időpont egyeztetéseknél tartunk, előzetesen pedig információkra is szükségük van a gyár adatairól. Igazgató úr jövő hétre ígért egy kiajánló anyagot, ami a kulcs lehet ahhoz, hogy az érdeklődők felmérjék a gyár adottságait, és elképzelésük lehessen a később megállapítandó értékéről is.”- mondta Janiczak hírportálunknak az egyeztetést követően.

A gyár bezárása közel 1200 munkavállalót érint, akik helyből (Ózd) vagy a környékről jártak be dolgozni az ABB-be. Helyzetük nem könnyű, hiszen a térségben kevés a nagy foglalkoztató, kisvállalkozásokhoz pedig ennyi embert még átképzéssel is nehéz –vagy lehetetlen- lesz integrálni. Az üzem 2020 végén áll le véglegesen. A megmaradó néhány gyártósort az ABB más üzemeibe telepítik át, miközben a polgármester a helyzet megoldásán dolgozik.

Megosztás

Related posts