Kövér: Hamarosan vége lehet az Európai Uniónak

Megosztás

A fideszes házelnök úgy véli, a demokrácia nem lehet ellentétes a többség akaratával, ezért két, áthidalhatatlan ellentétekkel rendelkező politikai oldal óriási csatározását láthatjuk. Kövér László úgy gondolja, 2030-tól már egyáltalán nem biztos, hogy lesz még Európai Unió.

Két egymással kompromisszumra nem hozható oldal világméretű összecsapásáról beszélt a Katolikus Rádióban az Országgyűlés elnöke szerdán.

Az egyik oldalon állnak, akik azt gondolják, létezhet olyan demokrácia, amely a korlátlan szabadságra épül, a másik oldalon azok, akik szerint a demokrácia a rend és a szabadság egyensúlyára épülhet csak – mondta Kövér László.

Kövér nem gondolja, hogy 2030-ban még mindig lesz EU

Közölte: a demokrácia nem lehet ellentétes a többség akaratával, már pedig úgy látszik, Európában most ez lesz a trend.

A házelnök kérdésesnek nevezte az Európai Unió jövőjét. Úgy fogalmazott:

nem merne nagy téteket feltenni arra, hogy 2030-ban még lesz Európai Unió.

A gyöngyöspatai kárpótlási ügyben szerinte egy szűk kisebbség az ügyvédek és a “Soros-féle háttérhatalom” hálózatának segítségével jelentős összegeket akar zsebre tenni. Jog és igazság nem kerülhet egymással szembe – mondta Kövér László.

A házelnök azt is mondta, 

hogy a fiatal korosztályból olyan képviselők kerültek be a parlamentbe, akiknek a neveltetése erős hiányosságokat mutat.

Súlyosabb probléma, hogy a kommunikáció is megváltozott, és a parlament mint a vita színpada elvesztette jelentőségét szinte teljes mértékben.

A botrány az, amivel az internetes oldalakra fel tudnak kerülni.

Az érvek, a másik véleménye nem számít – mondta Kövér László.

Hvg.hu

Megosztás

Related posts