Száznál is több tűzoltót vert át pénzzel a miskolci ügyvédnő

Megosztás

Csalásért és ügyvédi visszaélésért ítélték el azt a 38 éves miskolci jogásznőt, aki százharmincöt tűzoltót csapott be. A nemzetközi bíróságon a túlórapénzekért indított perben kellett volna képviselnie a Hivatalos Tűzoltók Független Szakszervezetét.

A tűzoltók Magyarországon tizenkét évvel ezelőtt a kifizetetlen túlórák miatt tüntettek. Követeléseikkel bírósághoz fordultak és pereket indítottak. Végül a Legfelsőbb Bíróság 2009 májusában jogerősen kimondta, hogy 2004-től, az európai uniós csatlakozás napjától joggal követelhetnek túlórapénzt a heti 48 óra munkaidőn felüli munkavégzésért. A tűzoltók szakszervezetét többször is képviselte az ügyvédnő.


Salamon Lajos elmondta, elég sok szolgálati pert, szolgálati panaszt indítottak el az ügyvédnő segítségével, és

az elindított perek 99 százalékban nyertesek voltak,

így kialakult egy bizalmi viszony a szakszervezet és az ügyvédnő között.

Mulasztott és hazudott a tűzoltóknak 

Megbízást adtak 2013-ban az ügyvédnőnek, az észak-magyarországi és tiszántúli régióban a szakszervezethez tartozó tűzoltók ügyeinek intézése tartozott hozzá. Az ügyvédnő 2013 végén benyújtotta a keresetet az Emberi Jogok Európai Bíróságához. Azonban a bíróság további iratokat kért, de az ügyvédnő nem továbbította azokat, így

a mulasztása miatt az eljárás 2014-ben megszűnt.

Az ügyvédnő ezt eltitkolta, úgy tett, mintha minden rendben lenne. Balogh Adrienn, a Miskolci Törvényszék szóvivője elmondta:

Éveken keresztül jogosulatlanul vette fel a megbízási díjat az ügyfelétől, illetőleg elhallgatta azt a tényt, hogy ez az eljárás valójában már nem folyik az Emberi Jogok Európai Bíróságán”.

Salamon Lajos elmondta, az ügyvédnő felhívta és közölte, megnyerték a pert. Nyilván ez hazugság volt, de akkor ezt nem tudták a tűzoltók. Az ügyvédnő hazugságának alátámasztásaként egy táblázatot is készített, amelyben minden tűzoltó neve mellé odaírta a megnyert összeget. Emiatt a tűzoltók közül sokan már azt számolgatták, hogy mire költik a beígért két-háromezer eurót.

Az ügyvédnő ellen több büntetőügy is zajlik:
Visszaélés és nagyobb kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás miatt emeltek vádat. Az ügyet a Kazincbarcikai Járásbíróság tárgyalta, mert a miskolci nő perét az illetékes miskolci bíróságon egyik bíró sem vállalta. Túl jól és túl régóta ismerték. A most 38 éves bukott jogász ellen több büntetőügy is zajlik egyszerre.

A Kazincbarcikai Járásbíróság rövid tanácskozás után meghozta ítéletét, bűnösnek ítélte ügyvédi visszaélés és csalás bűntettében. A bíróság egy év hat hónap felfüggesztettre ítélte, nem kell börtönbe mennie, azonban az ügyvédi munkavégzéstől öt évre eltiltotta. Az ítélet nem jogerős.

hirado.hu

Megosztás

Related posts