Ötmilliárd lesz a főnyeremény szombaton, őrület a lottózókban

Megosztás

Nem volt nyertes játékos 33 hete, Magyarország legnépszerűbb számsorsjátékán immár ötmilliárd forint a várható főnyeremény, amely az ötös lottó történetének harmadik legnagyobbja, ennek megfelelően hatalmas a forgalom a lottózókban és a neten.

Ha a hétvégén sem születik telitalálatos szelvény, a következő heti főnyeremény minden eddigi rekordot megdönt.

Ötmilliárdos főnyereményt eddig mindössze két alkalommal, 2003-ban – 5,092 milliárd forint – és 2015-ben – 5,049 milliárd forint – lehetett nyerni az ötös lottón,

a következő hetekben azonban megdőlhet az abszolút rekord.

A magyar lottó történetének eddigi öt legnagyobb nyereménye így alakult:

ÉvNyeremény
1.20035,092 milliárd forint
2.20155,049 milliárd forint
3.20194,194 milliárd forint
4.20103,177 milliárd forint
5.20133,087 milliárd forint

Az eddigi két legnagyobb nyereményt éppen a halmozódás 37. hetében vitték el. Ehhez még négy hétig kellene tartson a „nyeretlenségi sorozat”.

„Az ötös lottó klasszikus számsorsjáték, amelynek főnyereménye idén januártól a játékosok által megvett szelvények számától is függ. Nem meglepő tehát, hogy ilyen gyors ütemben halmozódik a jackpot, hiszen csak a múlt héten több mint 5,4 millió szelvényt töltöttek ki a lelkes játékosok” – mondta a hirado.hu-nak Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. marketing-kommunikációs igazgatója.

Az átlag 3,3 millió játékos hetente – tette hozzá. Amennyiben 12 hónap halmozódás után sincs telitalálatos szelvény, úgy a teljes összeg kisorsolásra kerül a játékosok között. Mindez a nyár folyamán valósulhat meg.

Ugyanez igaz abban az esetben is, ha a győztes nem jelentkezik a rendelkezésére álló 90 napon belül. Kérdésünkre válaszolva Bánhegyi Zsófia azt mondta, előfordult már, hogy nem jelentkezett a győztes, de ennek okáról nem tudni.

„A nyertes az úgynevezett nagynyertes-vonalon, kétlépcsős azonosítást követően jelentkezhet a fődíjáért egy feddhetetlen munkatársnál. A pénzt banki átutalással forint- vagy euróalapú bankszámlán kapja meg a nyertes játékos. A nyertesek általában keveset árulnak el magukról. Legtöbbször a településtípusról adnak információt, ahol játszottak, illetve motivációjukat árulják el, és azt, hogy hozzávetőlegesen milyen célra használják fel majd a megnyert összeget” – fogalmazott Bánhegyi.

A személyes találkozó alkalmával a játékosnál kell lennie a nyertes szelvénynek és az átvételi elismervénynek is.

Ön vásárol a héten ötöslottót az ötmilliárdos nyeremény reményében?
Nem, soha nem bíztam a szerencsében, most sem ezzel akarom megoldani a gondjaimat
Csak kivételes alkalmakkor vásárolok lottót, de az ilyen lehetőségeket nem hagyom ki
Száz éve játszom, ezúttal sem fogom kihagyni, kell ez a kis izgalom szombatonként
Created with Poll Maker

Megosztás

Related posts