Nem lehet megakadályozni, hogy Magyarországra érjen a koronavírus

Megosztás

A Diamond Princess óceánjáró egyik magyar alkalmazottjánál kimutatták a koronavírust, amivel ő az első magyar fertőzött. Itthon még nem tudni érintettről, azonban a volt tiszti főorvos szerint lehetetlen meggátolni, hogy ideérjen.

Eközben Olaszországban egyik napról a másikra ütötte fel a fejét a járány, azonban a szakemberek figyelmeztetnek, nem mindenki gyanús, aki onnan jött, még annak sem kell otthon maradnia két hétig, aki hétvégén a karanténhoz viszonylag közeli Milánóban járt. A jelekre azonban oda kell figyelni, hiszen elsőre nem lehet megmondani, hogy valaki náthás vagy koronavírusa van.

Falus Ferenc szerint Lehetnek már itthon is betegek, vírushordozók, csak még nem került kórházba olyan súlyos beteg, akinél azonosították volna a betegséget. Hozzátette, semmi baj nincs abból, ha regisztrálnak egy beteget Magyarországon, főleg, ha behurcolt esetről van szó. Baj akkor van, ha már nem lehet követni, hogy ki a fertőzés forrása, és ő másokat is megbetegít, illetve ha egyszerre van beteg Kelet- és Nyugat-Magyarországon.

Megosztás

Related posts