A Velünk a Város eladás helyett inkább felújítaná a Holding lakásait

Megosztás

Jelenleg ötvenhat rossz állapotú, egyelőre kiadatlan önkormányzati lakást tart nyilván a Miskolc Holding. Ezekből minden berendezés hiányzik, és teljes felújításra szorulnak

– mondta el Szarka Dénes (Velünk a Város) önkormányzati képviselő az Áfonyás utcában megtartott hétfői sajtótájékoztatón.

Az előző városvezetés több száz olyan lakást tartott meg a rendszerben, amelyek tervszerű felújítás nélkül, hónapról hónapra csak a pénzt vitték, miközben óriási igény lett volna azonnal beköltözhető otthonokra. A lakások hasznot nem termeltek, a költségeket a város pénzéből fizették.

Mint ismert, Veres Pál polgármester Nagy-Miskolc programjában százlakásos bérlakásprogram indítását kezdeményezte, hiszen – mint fogalmazott – a miskolci fiataloknak meg kell adni minden lehetőséget ahhoz, hogy tehetségük és szorgalmuk eredménye helyben maradjon. Ehhez elérhető árú otthonokra is szükség van.

A Velünk a Város frakció arra kéri a Miskolc Holding szakembereit, hogy a jövőben ne az eladás, hanem a felújítás kapjon hangsúlyt a város ingatlangazdálkodásában, hogy minél több olyan leendő otthon újuljon meg, amit bérlakásként miskolciak vehetnek birtokba.

minap.hu

Megosztás

Related posts