A környező országokba is betört a koronavírus, Ausztriában kórházba vittek egy magyar nőt

Megosztás

A tiroli kormányzó, Guenther Platter bejelenette: megjelent az első két koronavírusos eset Ausztriában. A betegek egyike a vírus sújtotta olasz régióból, Lombardiából érkezett, írja a DW.

Szinte pontosan ugyanekkor Andrej Plenkovic horvát miniszterelnök is bejelentette: Horvátországban is megvan az első megbetegedés. A beteget, aki egy fiatalabb ember, egy zágrábi klinikán kezelik. Enyhe tünetei vannak, elkülönítették, és elmondták azt is, hogy Milánóban járt február 19 és 21 között.

Ausztriában koronavírus gyanújával kórházba vittek egy Bécsben élő magyar nőt az osztrák fővárosban. Két hete érkezett vissza Olaszországból, azóta magas láz és szűnni nem akaró köhögés kínozza. Lakásába tetőtől talpig beöltözött mentősök érkeztek, megmérték a lázát és a lakás hőmérsékletét is.

Jelenleg a bécsi Ferenc József Császár Kórházban fekszik egy modern, négyágyas szobában egyedül. Az első EKG-vizsgálat normális értékeket mutatott, délután mintát is vettek tőle, aminek várhatóan szerda délutánra lesz meg az eredménye.

Olaszországban már 283-nál jár az esetek száma, és már Toszkánában, Dél-Tirolban és Szicíliában is regisztráltak eseteket. 

hvg.hu

Megosztás

Related posts