Kenyérsütővel próbált fűteni, a tűzben meghalt a gyereke

Megosztás

A házat gázkazánnal fűtötték, de rossz anyagi helyzetben voltak, ezért a gázért feltöltő kártyával fizettek. Tavaly február végén a kártyáról elfogyott a pénz, és a hideg téli idő miatt a nő úgy döntött, hogy más módon fogja a szobák fűtését biztosítani. 

Ezen a hétvégén csak a vádlott, az édesanyja és legkisebb fiú gyermeke tartózkodtak otthon, mivel másik három gyermeke az apánál volt. A asszony az édesanyjával közösen használt szobában egy gofrisütővel fűtött, míg a fia szobájába éjszakára egy elektromos kenyérsütőgépet vitt be, amelyet a gyermek ágyától mindössze 5 cm-re, a laminált padlóra tett, bekapcsolta, és a sütő részét felnyitotta, hogy a meleg ott tudjon távozni. Gyermekét lefektette és egyedül hagyta a szobában.

A hajnali órákban az ágytakaró rácsúszott a kenyérsütőre, ettől tűz keletkezett. A tűz átterjedt az ágyneműre, a matracra és a bútorzatra, melynek következtében a szoba teljesen lángba borult. 

A tüzet először az anya észlelte, megpróbálta menteni a gyermekét, de a nagy füst miatt nem tudott bejutni a szobába, és mert a tűz egyre hevesebben lángolt, az édesanyjával együtt ki kellett menekülniük a lakásból. A gyermekszobában alvó ötéves gyermek felébredt a tűzre, megpróbált menekülni az ablak irányába, de a szobából már nem jutott ki, a szén-monoxid mérgezés és az égési sérülések következtében a helyszínen elhalálozott. A tüzet végül a kiérkező tűzoltók fékezték meg.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt a nő ellen.

minap.hu

Megosztás

Related posts