Karneváli felvonulásba hajtott egy autó

Megosztás

Többen megsérültek, amikor hétfőn egy autó belehajtott a tömegbe egy karneváli felvonuláson a németországi Hessen tartományban található  Volkmarsen városában – írja a Sky.

Kép megtekintése a Twitteren
Kép megtekintése a Twitteren
Kép megtekintése a Twitteren
Kép megtekintése a Twitteren

Az MTI szerint egy ezüst színű kombi Mercedes hajtott a kisvárosban összegyűlt emberek közé, akik a farsangi időszak legfontosabb napjaként számon tartott húshagyó kedd előtti hétfő (Rosenmontag) alkalmából tartottak felvonulást.

Az autó délután fél három körül nagyjából 30 métert tett meg az emberek között, a sofőr még gázt is adott, amikor behajtott közéjük. Több német lap is arról ír, hogy szemtanúk szerint úgy tűnt, mintha az autós direkt gyerekekre utazott volna. 

A tömegbe hajtó Mercedes sofőrjét, egy 20 és 30 év közötti férfit a német rendőrség tájékoztatása szerint még a helyszínen elfogták és le is tartóztatták. A rendőrség jelenleg épp kihallgatja a sofőrt, aki továbbra sem hajlandó elárulni, hogy véletlen baleset vagy szándékos támadás történt-e.

Egy szemtanú a Bildnek azt mondta, hogy a gázolás után többen megpróbáltak rátámadni a sofőrre, a rendőröknek kellett megvédeniük a feldühödött emberek haragjától.

A rendőrség és a mentők nagy erőkkel vonultak a helyszínre. A rendőrség létrehozott egy információs portált, ahová várják a gázolásról készült képeket és videókat. A hatóságok ugyanis nyomatékosan kérik a szemtanukat, hogy ha van saját felvételük a történtekről, akkor azt ne a közösségi médiában tegyék közzé.

A rendőrség megerősítette azt a korábbi sajtóértesülést, amely szerint legalább 30 sérültje van a gázolásnak, az esetek legalább harmada súlyos.  A sérültek között valószínűleg gyerekek is vannak.

A VOLKMARSENI ESET NYOMÁN ELŐVIGYÁZATOSSÁGBÓL VALAMENNYI HESSEN TARTOMÁNYI FARSANGI FELVONULÁST MEGSZAKÍTOTTÁK.

Volkmarsen Németország nyugati részén fekszik, Kassel és Göttingen térségében. A kisvárosban nagyjából hétezren laknak. A hétfői felvonulásra 1500 embert vártak a szervezők.

Forrás: index.hu

Megosztás

Related posts