Durvul a helyzet Olaszországban, leállhat egész Milánó, lezárhatják a határokat is

Megosztás

Tombol a koronavírus nem olyan messze tőlünk. Észak-Olaszországban is megállíthatatlanul terjedni kezdett az eredetileg Kínából érkező járvány és az ott élőknek olyanokat kell megtapasztalnia, amit alighanem évtizedek óta nem látott az ország. Többen is életüket vesztették a koronavírus miatt Itáliában is, nem kérdés, hogy a vírus kiszabadult Kínából.

„Érezni a pánikot” – mondta az Indexnek vasárnap este Lakos Tamás, aki Nyugat-Milánóban van, ott jár egyetemre. Észak-Olaszország több tartományában is katonák által biztosított karantént kellett felállítani vasárnap a koronavírus miatt, ami eddig több mint 100 embert fertőzött meg, hárman meg is haltak. Olaszország jelenleg a legfertőzöttebb európai ország. Több helyen már rendkívüli intézkedéseket hoztak, korlátozzák az emberek mozgását, a velencei karnevált is lefújták, ezekről részleteket itt olvashat. KAPCSOLÓDÓ

Újabb koronavírussal fertőzött beteg halt meg Észak-Olaszországban

Újabb koronavírussal fertőzött beteg halt meg Észak-Olaszországban

Ezzel a régióban háromra emelkedett a halálos áldozatok száma.

Az Index újságírója napközben Milánóból azt jelentette, hogy semmi jele a vírusnak vagy bárminek, ami a koronavírusra utalna. A cikk elején említett magyar diák viszont azt mondta, az emberek arra készülnek, hogy akár egész Milánót is lezárhatják. Azt mondta, a környékén az emberek reggelre elárasztották a bevásárlóközpontokat, estére több helyen már üresek voltak a polcok.

A kép Sassuolo egyik áruházában készült, egy másik olvasónk küldte.
Sassuolo egyik áruházának polcai

Beszámolt róla, hogy a koronavírus miatt a hatóságok szigorították az intézkedéseket: hétfőtől a környéken bezár az összes iskola, egyetem, este 6-tól a szórakozóhelyek, színházak, mozik is. A sportesemények elmaradnak, az amatőr versenyeket is elhalasztják, a sportközpontokat, edzőtermeket is bezárják.

Lakos Tamás azt mondta, a külföldi diáktársai közül sokan már last minute jegyekkel hazarepültek, aki maradt, az próbál bevásárlással felkészülni. Neki hétfőre van egy korábban foglalt repülőjegye.

korona1

A hangulatról azt mondta, nagyon labilis a helyzet, minden nagyon gyorsan történik, nincs elég idő a felkészülésre. Ő azt tapasztalja, hogy az emberek mérgesek, a kormányt, a hivatalokat hibáztatják, hogy nem tettek meg mindent, hagyták a vírust elburjánzani. Szerinte az emberek sokkal szigorúbb intézkedéseket várnak, akár a határok lezárását is, amire – mint mondta – sokan számítanak.

Egy másik, Torino mellett lakó olvasónk azt írta, az ő cégénél is kihirdették, hogy amíg máshogy nem döntenek, senki ne menjen dolgozni, aki tudja, próbálja távmunkával, telefonon, videóhívásokkal elintézni az ügyeit.

Index.hu

Megosztás

Related posts